Brownies

Bij de koffie of thee, bij een filmavondje of op een verjaardag, als toetje of als ontbijt, deze brownies doen het altijd goed! Ik kan me niet meer herinneren dat ik dit recept voor het eerst maakte, in mijn beleving was het er gewoon altijd al. Ooit heb ik dit recept gevonden en door de tijd heen is het veranderd en aangepast en zo werd het perfecte brownierecept geboren.

Ik vind dit ook het perfecte recept voor een eerste échte blogpost, het mislukt vrijwel nooit en er is altijd wel een gelegenheid te bedenken om deze heerlijke chocoladebommetjes te maken.

Zorg dat je voor deze brownies een aantal basisingrediënten in huis hebt:
125 gram boter
400 gram suiker
4 eieren
150 gram pure chocolade
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
Daarnaast is het lekker om er bijvoorbeeld rozijnen, mini-marshmallows, chocolate chips, M&M’s, noten of andere lekkere dingen in te doen.

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade in blokjes en doe dit samen met de boter in een pannetje. Let erop dat dit pannetje groot genoeg is voor de andere ingrediënten, want die komen er allemaal nog bij. Smelt de chocolade en de boter op laag vuur en voeg daarna de suiker toe. Ondertussen blijf je goed roeren met een garde natuurlijk want je wil niet dat je chocolademengsel aankoekt in je pannetje.

Voeg dan één voor één de eieren toe. Nu denk je dat het helemaal gaat mislukken want het wordt een beetje slijmerig, maar dat komt helemaal goed! We voegen nu namelijk het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker toe. Roer dit nogmaals goed door en klaar is je beslag. Hier kun je nu nog extra ingrediënten toevoegen.

Giet nu het mengsel in een ingevette vierkante schaal of op een bakplaat. Ik vind het zelf lekker om wat plattere brownies te hebben en giet het beslag daarom op de bakplaat van de oven,  maar als jij graag dikkere brownies wil dan neem je gewoon een kleinere vorm.

Bak de brownies in 30-45 minuten gaar, dit ligt natuurlijk geheel aan je vorm, maar mijn brownies staan er meestal 35 minuutjes in. Probeer het gewoon even uit met een satéprikker, als er een beetje deeg blijft hangen dan zijn ze het lekkerst.

Tot zover gaat alles goed, maar nu komt het moeilijkste! Haal de brownies uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Blokjes kun je het makkelijkst snijden van afgekoelde brownies. Of doe zoals ik en steek er vormpjes uit met een koekjes uitsteker! Wanneer je de brownies als toetje wil serveren kun je ze het beste lauwwarm snijden en daarna serveren met een bolletje vanille-ijs!

Advertenties

One thought on “Brownies

Laat een comment achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s