Chocoladetaart-perikelen

Afgelopen zondag besloot ik om mijn oma’s en opa uit te nodigen om lekker koffie te drinken ’s middags. Ik had ze al een tijdje niet gezien en het is altijd gezellig met elkaar! Reden genoeg om ook een lekkere taart te bakken. Ik besloot om voor een lekkere chocoladetaart te gaan!

 Image

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik het fenomeen ‘taart’ al best lastig vind. Ik bak nooit taart want het lukt me nooit en daarbij zijn cupcakes veel leuker, makkelijker, kleiner, schattiger en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus waarom ik toch taart ging bakken is me nog steeds een raadsel….  Het moest ook nog een chocoladetaart worden, om het nog even extra moeilijk te maken.

Image

Ondanks al deze moeilijkheden begon ik tóch, eigenwijs als ik ben, aan de taart. Het begin ging prima, maar toen ik de amandelen toe moest voegen ging het fout. Ik had te weinig amandelen! Een foutje van de afdeling inkoop (lees: mijn mama)… Het hele huis doorzocht op zoek naar amandelen en het tekort dacht ik te compenseren met zelfrijzend bakmeel, tot ik erachter kwam dat ook het zelfrijzend bakmeel niet aanwezig was. Wat doe je dan? Als een razende opzoeken hoe je zelfrijzend bakmeel maakt van bloem en bakpoeder, probleem opgelost. Niets leek mijn chocoladetaart meer in de weg te staan, alleen de cacao moest nog worden toegevoegd. En weer ging het mis bij de afdeling inkoop, de cacao was ook vergeten. Opa werd opgebeld en die is toen de cacao komen brengen en toen eindelijk kon de taart in de oven.

 
ImageHelaas komt hier de slagroom een beetje door de ganache heen, dus ik moet nog een paar keer oefenen!

Ondertussen heb ik de vulling bereid, het originele recept maakt één laag vulling. Ik wilde er twee maken want er kon toch niet nóg meer mis gaan. Jawel dus, toen de taart afgekoeld was en ik hem in drie lagen ging snijden, brak de bovenste laag in vier stukken. De moed zonk me in de schoenen, maar toch wilde ik mijn taartje afmaken. De onderste laag besmeerde ik ruim met chocoladeganache en de bovenste laag had een mengsel van slagroom met chocoladestukjes. De taart heb ik helemaal afgemaakt en aan elkaar gelijmd met nog een dikke laag ganache. Hij was er in ieder geval niet minder lekker om en iedereen heeft zitten smullen met een lekkere zelfgemaakte ‘mocha cinnamon coffee’!

Image

Gaat er bij jou ook wel eens iets mis met bakken?

Advertenties

2 gedachten over “Chocoladetaart-perikelen

  1. Uhuh vorige week nog, ik bakte voor het eerst biscuit.. prikkertje schoon dus uitgestort op rooster en het biscuit was dus voor de helft gaar alles onder de derrie :(

    Gelukkig ging de poging erna vlekkeloos ;)

Laat een comment achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s