Sinterklaastiramisu

Wat is er nu lekkerder dan je lievelingstoetje te combineren met je favoriete , typisch Hollandse feest? Juist, niks!

Toen ik afgelopen week een paar dagen bij vriendlief en zijn huisgenoten in Arnhem was heb ik tussen het studeren door nog even tijd gevonden om ze ’s avonds heerlijke Sinterklaastiramisu voor te schotelen. Toen die eenmaal verorberd was werd er besloten dat ik best wel vaker toetjes mag komen maken. Dat geeft geloof ik wel aan dat het toetje erg geslaagd was!

Wat foto’s betreft was het een beetje improviseren omdat de hele kamer vol lag met aantekeningen en studieboeken van ons beiden, we hebben allebei tentamens deze week…. Daarnaast had ik helaas geen camera in Arnhem en heeft mijn vriend met zijn camera de foto’s gemaakt. Dat de foto’s niet van mij zijn en dat de tiramisu tussen alle studieboeken staat doet natuurlijk niets af aan de smaak, want die is echt heerlijk!

Het heeft wat lang geduurd voor er weer een post online kwam maar ik heb morgen een tentamen dus ik heb het erg druk gehad met leren. Ik ga het helemaal goedmaken want dit weekend bak ik cupcakes voor een feestje en ik heb nog een aantal ideetjes voor Sinterklaas die ik graag wil proberen! Goed, terug naar de tiramisu…

Image

Voor 10 personen heb je nodig:
250 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
4 eierdooiers
150 gram suiker
500 gram mascarpone
450 gram speculaasjes
1 kopje espresso
Amaretto
(chocolade)kruidnoten

Image

Begin met het stijf kloppen van de slagroom met 2 zakjes vanillesuiker. Hierna klop je de eierdooiers met de suiker. Na deze stap leg je de mixer weg en ga je verder met een garde. Je mengt met de garde voorzichtig de mascarpone, geklopte slagroom eierdooiers tot een egaal mengsel.

Doe de espresso in een plat bakje en voeg hier een scheut amaretto aan toe. Dit moet je een beetje op smaak doen, als je het voor kinderen maakt kun je dit ook helemaal weglaten. Hierna dip je de speculaasjes even in de koffie en leg je een laag speculaas in een schaal. Hierop doe je een dun laagje mascarponemengsel, hierop weer speculaasjes, dan weer mengsel en zo verder tot alles op is. Ik vond het lekker om veel dunne laagjes te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om dikkere lagen te maken. De tiramisu moet minstens 3 uur in de koelkast, maar nog veel lekkerder is om hem ’s ochtends of de avond van tevoren al te maken dan kunnen de smaken goed intrekken!

Net voor het serveren strooi je hem helemaal vol met chocolade en gewone kruidnootjes en eventueel nog ander strooigoed en dan smullen maar!! 

Image

Watvoor toetje serveren jullie bij het Sinterklaas diner?

Foto’s: Jeroen Claes

Advertenties

Een gedachte over “Sinterklaastiramisu

Laat een comment achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s