Review: Dr Oetker Verwenbrownies

DSC_0493

Soms heb je van die momenten dat je zin hebt om te bakken, maar geen zin hebt om moeilijke dingen te maken en lang bezig te zijn. Ik heb dat ook wel eens, niets mis mee! Maar je moet je zin natuurlijk wel ergens in kunnen uiten en bakmixen zijn dan een uitkomst, mits het een goede bakmix is natuurlijk. Een tijdje geleden reviewde ik al bakmixen van de Gooische Banketbakker. Helaas vielen die heel erg tegen maar ik gaf de moed niet op en probeerde de bakmix van Dr Oetker voor “Verwenbrownies Duo Brownies Wit&Puur”

De pak bevat vrijwel alles wat je nodig hebt, het enige wat je nog in huis moet halen is 50 gram boter en water. Maar hé, dat komt uit de kraan dus dat heb je al :). Toen ik begon met het maken van de brownies was ik wel een beetje sceptisch want alleen water en wat boter toevoegen aan een mix, dat belooft niet veel goeds. Toch smaakte het beslag erg lekker. Ook de bakvorm die in het pak zit werkt eigenlijk prima. Als je nooit brownies maakt en dus geen brownie vorm hebt kun je op deze manier toch makkelijk brownies maken!

DSC_0495

Binnen 10 minuten had ik het beslag in de vorm zitten. Op het pak stond dat je met een eetlepel het beslag om moest scheppen zodat je die swirl kreeg die ook op de foto stond. Dit heb ik ook braaf gedaan, maar eenmaal uit de oven bleek dat ik toch niet zo’n mooie swirl had als op de verpakking. Dat is ook de enige kritiek die ik heb ook de bakmix, je krijgt geen supermooie swirl als je met een eetlepel het beslag gaat omscheppen.. daar moet toch wat meer voor gebeuren.

DSC_0497

Verder is de bakmix echt heel fijn! Het is snel, want binnen 10 minuten heb je de brownie in de oven. Je hoeft er bijna niks extra’s voor in huis te halen, dus ook wanneer je onverwachts bezoek hebt is deze handig. Het is makkelijk, iedereen kan beslag mixen en je hoeft de kom tussendoor ook niet uit te wassen. Ze zien er leuk uit, vooral wanneer het je lukt om een goede swirl te maken. En natuurlijk het allerbelangrijkste, het is superlekker! Wanneer je de brownie bakt zoals op de verpakking staat is hij nog heel lekker smeuïg van binnen maar heeft hij wel al een knapperig bovenlaagje. Bak je ‘m 5-10 minuutjes langer, dan is hij iets steviger als hij uit de oven komt en ook dat is lekker!

DSC_0498

Niets dan lof dus, voor deze bakmix van Dr Oetker! Je koopt hem gewoon in de supermarkt voor €2,29. En, ben jij al naar de winkel gerend om deze brownies te maken?

DSC_0499Op deze foto zie je goed dat m’n beslag niet echt geswirld is, maar meer in laagjes is gebakken.. 

 

Advertenties

Laat een comment achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s